24/3/14

Έγιναν όλες οι διευθετήσεις για την κηδεία του Υπουργού Άμυνας

Έγιναν όλες οι διευθετήσεις για την κηδεία του Υπουργού Άμυνας

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου και στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, ευρεία σύσκεψη για τον καθορισμό όλων των διευθετήσεων για την κηδεία του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, η οποία θα γίνει αύριο Δευτέρα, στη Λάρνακα.

Στη σύσκεψη, η οποία αποτελούσε συνέχεια χθεσινής σύσκεψης για το ίδιο θέμα, συμμετείχαν, επίσης, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων και Υπηρεσιών, μεταξύ άλλων: Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εθιμοτυπίας από το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλοι, με στόχο τον καθορισμό όλων των διευθετήσεων για την κηδεία (μεταφορά της σορού από τη Λευκωσία στη Λάρνακα, μέτρα τροχαίας πέριξ του Ναού, διευθετήσεις για σκοπούς πρωτοκόλλου αλλά και ευταξίας εντός του Ναού κλπ), καθώς και τον λεπτομερή συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «η προσπάθεια είναι να γίνει η κηδεία και η ταφή όπως πραγματικά αξίζει στον Τάσο Μητσόπουλο».

Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στην κηδεία του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Ο κ. Αβραμόπουλος φθάνει στην Κύπρο στις 11 αύριο το πρωί με ειδική πτήση.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 12 μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.
____________