21/3/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ενόψει των νέων πολιτικοκοινωνικών δεδομένων στη Ρωσία, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της Ρωσικής τουριστικής αγοράς

. Σε συνέχεια των πρόσφατων διαβουλεύσεων του τέως Προέδρου του Οργανισμού στη Ρωσία με σημαντικούς Οργανωτές Ταξιδιών τον περασμένο Φεβρουάριο, ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Άγγελος Λοΐζου και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νάσος Χατζηγεωργίου, έχουν εκπροσωπήσει τον ΚΟΤ στην Τουριστική Έκθεση MITT στη Μόσχα, κατά την οποία διενήργησαν, εκ νέου, σημαντικές επαφές και διαβουλεύσεις με Οργανωτές Ταξιδίων.

Κατά τις επαφές διερευνήθηκαν τα δεδομένα που απορρέουν από τις νέες διακυμάνσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Ρουβλίου και Ευρώ, καθώς και τις πολιτικές και άλλες εξελίξεις στη Ρωσία και ο επακόλουθος αντίκτυπός τους στην ροή εξερχόμενου τουρισμού προς την Κύπρο.

Παρά την όποια αβεβαιότητα επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, ο Οργανισμός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπό αναφορά συνεργάτες και παρακολουθεί από πολύ κοντά τις σχετικές εξελίξεις, προσφέροντας άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια όπου απαιτείται και συμβάλλοντας εποικοδομητικά.

Έχει διαφανεί ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι οι πλέον κρίσιμες για τον καθορισμό των τελικών αποφάσεων, όσον αφορά στον προγραμματισμό και στις επόμενες κινήσεις των Οργανωτών Ταξιδίων. 

Παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και συντονισμός με τους υπόλοιπους τουριστικούς εταίρους στην Κύπρο, όπως τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, τις τοπικές αρχές και τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, για την από κοινού αντιμετώπιση και υπέρβαση των ενδεχόμενων προβλημάτων. 



Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού
21 Μαρτίου 2014