6/3/14

Ευρωεκλογές 2014 - Στελέχωση εκλογικών κέντρων και με άνεργους πτυχιούχους

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι για τη μερική κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των εκλογικών κέντρων, στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, προτίθεται να αξιοποιήσει και άνεργους πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης όπως, μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014, υποβάλουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ιστοσελίδας aps.elections.moi.gov.cy.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις ανάγκες κατά εκλογική περιφέρεια, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από τον οικείο Έφορο Εκλογής.

Η αμοιβή για την απασχόληση στα εκλογικά κέντρα, ως βοηθοί υπάλληλοι, και για το ωράριο 6:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. περίπου, θα καθοριστεί από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν, πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά σχετική εκπαίδευση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μια εργάσιμη ημέρα. Τα εν λόγω πρόσωπα θα υποχρεούνται να εργαστούν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο ορισθούν από τον οικείο Έφορο Εκλογής, εντός της επαρχίας της οποίας είναι εκλογείς. Κατά συνέπεια θα υποχρεούνται να μεταβούν στο εκλογικό κέντρο και να αναχωρήσουν από αυτό με δική τους ευθύνη.

Σημειώνεται ότι θα ζητηθεί επιβεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας, για όσους επιλεγούν, ότι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και αυτοί θα κληθούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό από τραπεζικό οργανισμό με τον οποίο συνεργάζονται (ΙΒΑΝ), όπου θα εμβαστεί η αμοιβή τους.