6/3/14

Υπογραφή συμβολαίου για χρηματοδότηση του κέντρου φροντίδας για παιδιά και νέους με αναπηρίες στα πλαίσια των χορηγιών ΕΟΧ


Υπογράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 το συμβόλαιο του έργου «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για Παιδιά και Νεαρά Άτομα με Πολλαπλές Αναπηρίες», μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από τις Χορηγίες ΕΟΧ 2009-2014.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η χρηματοδότηση που θα παρασχεθεί στην Κύπρο για την υλοποίηση του έργου έχει καθοριστεί με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα τρία Κράτη-Δωρητές του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ (Ισλανδία, Λίχνενσταϊν και Νορβηγία) τον Δεκέμβριο του 2011, καθώς και της Συμφωνίας του Προγράμματος με τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ που υπογράφηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €638.200. Ποσό ύψους €379.225, που αποτελεί το 59,42% του συνολικού προϋπολογισμού, θα παρασχεθεί από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό ΕΟΧ, ενώ ποσό ύψους €258.975 που αποτελεί το 40,58% του συνολικού προϋπολογισμού, θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κύριος σκοπός του έργου είναι να ενισχύσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε παιδιά και νεαρά άτομα με πολλαπλές αναπηρίες, με την μετατροπή του ιδρύματος Νέα Ελεούσα, το οποίο λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση παρέχοντας φροντίδα σε παιδιά και νεαρά άτομα με πολλαπλές αναπηρίες, σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Το νέο κέντρο ημερήσιας φροντίδας θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κάτω από μια στέγη, με στόχο να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε παιδιά και νεαρά άτομα με πολλαπλές αναπηρίες.
Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την άρση των εμποδίων που οδηγούν άτομα με αναπηρίες σε απομόνωση, καθώς και στην επανένταξή τους στην κοινωνία.
Το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργίου, εκ μέρους του Διαχειριστή του Προγράμματος, και από τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα Τούλα Κούλουμου, εκ μέρους