21/2/14

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στα εγκαίνια της 21ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης




Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου συνδιοργανώνουμε και φέτος από κοινού την 21η   Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση, μια Έκθεση η οποία, δεν αποτελεί μόνο μία καταξιωμένη εκπαιδευτική δράση ανάμεσα στις τόσες άλλες δράσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά, πολύ περισσότερο, αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας.


Για 21η συνεχή χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων υποδεχόμαστε τους εκλεκτούς εκθέτες της Κύπρου καθώς και άλλων χωρών, οι οποίοι τιμούν με τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Έκθεση το μικρό σε μέγεθος αλλά τεράστιο, σε πνευματικό έργο, νησί μας. Η Εκπαιδευτική Έκθεση αποτελεί για μας ένα καταξιωμένο θεσμό που συμβάλλει στην επικοινωνία, στην ανταλλαγή ιδεών, στην ενημέρωση και στην καθοδήγηση των νέων μας για την εκπαίδευση και τους κλάδους σπουδών όχι μόνο από πανεπιστήμια της δικής μας ιδιαίτερης πατρίδας αλλά και από διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.  

Στη φετινή 21η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση, οι μαθητές, οι γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από αρμόδιους φορείς, για τα κυπριακά, ελλαδικά και άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά και για θέματα που αφορούν τις προοπτικές απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού στον τόπο μας.
 
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία η κυπριακή κοινωνία ευρύτερα αλλά και η νέα γενιά δοκιμάζονται έντονα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας, έχουμε περισσότερο από ποτέ την ευθύνη να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές επιλογές, έτσι ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους κατά τρόπο που και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και στόχους θα ικανοποιήσουν αλλά, παράλληλα, θα βοηθήσουν και στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλουμε για ανάπτυξη και αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο επίπεδο της απασχόλησης των νέων μας.

Με τη βεβαιότητα ότι και η φετινή 21η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών της, θα ήθελα να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή προετοιμασία αυτής της Έκθεσης: προς τον Πρόεδρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων κ. Όθωνα Θεοδούλου και τους συνεργάτες του, στους Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης καθώς και στο σύνολο των εκθετών από την Κύπρο και από το εξωτερικό για την άψογη παρουσία και συμμετοχή τους στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης.

____________


Σημ : Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Μαρτίδου.