17/1/14

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ΡΙΚ για το γεγονός ότι «δέχθηκε έντονες επικρίσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού γιατί ενώ κατέθεσε μέσω της Βουλής ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών από τις 2/9/13 για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, έκτοτε δεν έχει πάρει απάντηση», είπε:

«Αν πάει στο Γραφείο του ο κ. Άντρος Κυπριανού, θα βρει την απάντηση εκεί. Με μια διαφορά: Κάποια στοιχεία που θεωρούμε ότι είναι προσωπικά δεδομένα, αυτά θα τα βρει την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή.
Δεν υπήρχε τίποτε που να με ωθεί να μην απαντήσω, ούτε θέλω να κρύψω οτιδήποτε. Απλά, η απάντηση απαιτούσε όγκο δουλειάς που είχε να κάνει με το Κτηματολόγιο: έρευνες σε πάρα πολλούς φακέλους και όπως ξέρετε το Κτηματολόγιο έχει ένα μεγάλο όγκο εργασίας και λόγω του Μνημονίου. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Άντρος Κυπριανού πάει τώρα στο Γραφείο του, θα βρει την απάντηση εκεί.
Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες στοιχείων (που ζητά) και θεωρούμε ότι είναι προσωπικά δεδομένα, μπορεί να τα πάρει από τη Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων».
Ακολούθως και απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσο αισθάνεται ως άδικη «αυτή την επίθεση που δέχθηκε», ο κ. Χάσικος είπε: «Έτσι ένιωθε, έτσι έπραξε. Η ουσία είναι μια: την απάντηση (ο κ. Άντρος Κυπριανού) θα την βρει στο Γραφείο του».