26/9/13

Επαφές της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη


Η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε χθες το ελληνοαμερικανικό σχολείο Βασίλειος Σπυρόπουλος, που βρίσκεται στην περιοχή Flushing της Νέας Υόρκης.

Την Πρώτη Κυρία καλωσόρισαν ο Ιερατικός Προϊστάμενος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Παλεστίδης, η Διευθύντρια του σχολείου κα Αθηνά Κρομύδα, ο Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Καρακώστας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η κα Αναστασιάδη έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τα Ελληνόπουλα που φοιτούν στο σχολείο Βασίλειος Σπυρόπουλος, ενώ η χορωδία του σχολείου παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα προς τιμήν της. Παράλληλα, επισκέφθηκε διάφορες τάξεις του σχολείου και συνομίλησε με πολλούς μαθητές.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους η κα Αναστασιάδη εξέφρασε τα συγχαρητήρια της ιδίας καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μεγάλα επιτεύγματα που συνεχίζει να σημειώνει το σχολείο στην εκπαίδευση των νέων Ελληνοαμερικανών. Υπογράμμισε, ιδιαίτερα, τη μεγάλη εκτίμηση και τις ευχαριστίες προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής στο σύνολό της, για τη μεγάλη προσφορά και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμματίζει στην παιδεία των νέων της ομογένειας. Την κα Αναστασιάδη συνόδευε η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού.

Εξάλλου, η Πρώτη Κυρία παρακάθησε χθες σε γεύμα που παρέθεσε η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κα Ban Soo-taek προς τιμήν των συζύγων όλων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις εργασίες της 68ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το βράδυ παρευρέθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τιμητικό δείπνο που οργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία της Αμερικής.