3/6/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας 03/06/2013

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, στο γραφείο του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χάσικος προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις:


«Στα πλαίσια της ανεπίσημης επίσκεψης του κ. Στυλιανίδη στη Κύπρο, μας δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε, αλλά και να προετοιμάσουμε την επόμενη επίσκεψη του στην Κύπρο. Συγκροτημένα και με προτάσεις θα δούμε πως τα δύο Υπουργεία θα συνεργαστούν πιο στενά. Είναι κοινή πεποίθηση και των δύο Υπουργών ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να συνεργάζονται στενά σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς, και το λέω με πλήρη επίγνωση, χάσαμε πάρα πολλά χρόνια που βρισκόμασταν μακριά. Είναι στόχος και σκοπός να επανεφέρουμε τη στενή σχέση Ελλάδας-Κύπρου γιατί οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Μέσα απο τη συνεργασία θα υπάρξει αμοιβαίο όφελος και για τις δύο χώρες για το καλό κυρίως του λαού μας».

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βίωσε η ΕΕ απο τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και σε αυτες τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές έχει σημασία ο Ελληνισμός της Ελλάδας και της Κύπρου να πολεμήσει δίπλα-δίπλα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή. Σημαντικό εργαλείο γι’ αυτή την προσπάθεια είναι η αξιοποίηση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της οποίας έχουμε την εποπτεία. Είμαι εδώ για να συντονίσουμε αυτή τη συνεργασία, να φέρουμε πιο κοντά τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Κύπρου, να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία. Πρέπει να δούμε πως με τις αναπτυξιακές πολιτικές των δήμων μας θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται. Συμφωνήσαμε ότι απο κοινού θα πιέσουμε για κάποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2014. Θα συστηματοποιήσουμε αυτές τις εποχές και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Αυτό θα γίνει πιο οργανωμένα από τον Σεπτέμβριο και είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα. Απο την πλευρά μας θέλω να πω ότι είμαστε δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό, αλληλέγγυοι, έτοιμοι να συνεισφέρουμε στον αγώνα του. Είναι σημαντικό να φύγει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας. Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα βρεθούμε μπροστά στον αγώνα για μια διαφορετική Ευρώπη, στον αγώνα για μια ποιοτική ανάπτυξη που θα διαχέεται και στον τελευταίο πολίτη των χωρών μας.