30/12/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών






Δεν θα δεχθώ να αφεθεί να νοηθεί ότι πολιτικές δυνάμεις μου έχουν επιβάλει ονόματα αναφορικά με τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, στις 11.30 το πρωί, με θέμα τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Κληθείς να πει σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της απόφασης για τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Έχουμε ολοκληρώσει, αλλά χρειάζεται η ενημέρωση, ο έλεγχος με βάση τις πρόνοιες του Νόμου και άλλα. Πιστεύω ότι η σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ευρύτερης κοινωνίας και όχι μόνο, όπως λέγεται, των κομμάτων.

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή θα δεχθώ να χρησιμοποιηθούν ή να αφεθεί να νοηθεί ότι μου επέβαλαν οι όποιες πολιτικές δυνάμεις ονόματα».

Ερωτηθείς αν ο κατάλογος με τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων έχει δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Όχι, δεν χρειάζεται ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Εκείνο που γίνεται είναι έλεγχος με ΦΠΑ, με Φόρο Εισοδήματος κ.λπ.».

Σε ερώτηση αν αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις αναφορικά με τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Βεβαίως, ναι».
-----------------