30/11/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κενεβέζου στο συνέδριο με θέμα: «Εκπαιδευτική ηγεσία σε περίοδο κρίσης»




Αγαπητοί προσκεκλημένοι



Είναι πολύ τιμητικό και μου δίδει ιδιαίτερη χαρά που μοιράζομαι μαζί σας αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση με θέμα «Εκπαιδευτική ηγεσία σε περίοδο κρίσης», κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα αναφορικά με τη βασική αποστολή του σχολείου, τον ρόλο της εκπαιδευτικής ηγεσίας και  των διευθυντών και άλλων παραγόντων ηγεσίας στη σχολική μονάδα.




Ειδικότερα το γεγονός ότι στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρίσκεται  η οικονομική κρίση  και οι τρόποι με τους οποίους αυτή επηρεάζει την κάθε σχολική μονάδα, το κλίμα και την κουλτούρα του, κάνει το συνέδριο πιο σημαντικό.



Ελπίζω ότι θα εξευρεθούν μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου λύσεις μέσα από  τις νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που να έχουν θετικό αντίκτυπο στις αξίες, στις δομές και πρακτικές και στον ρόλο των διευθυντικών στελεχών των σχολικών μονάδων



Επιτρέψετε μου να συγχαρώ τους συνδέσμους διευθυντών και τον ΚΟΕΔ για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν στον τομέα αυτό της εκπαιδευτικής ηγεσίας και διοίκησης.  Πρέπει να πω ότι είμαι ενήμερος για το συνολικό σας έργο, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον και για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διοίκησης στις σχολικές μονάδες.



Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, σας συγχαίρω για τη διοργάνωσή του και εύχομαι να είναι ένα παραγωγικό ζύμωμα εμπειριών και επιστημονικών απόψεων, με αποτελέσματα εφαρμόσιμα στην εκπαιδευτική μονάδα.

-------------------------