19/9/13

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για τη διοικητική έρευνα για το θέμα των απορριμμάτων στις επαρχίες Λάρνακας-Αμμοχώστου


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναφέρει τα ακόλουθα για το θέμα της διοικητικής έρευνας την οποία διέταξε αναφορικά με τη σύμβαση, μελέτη, κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων των επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου:

«Η διοικητική έρευνα που αφορά το πιο πάνω θέμα έχει ολοκληρωθεί και την έχω παραλάβει.

Με οδηγίες μου, όπως ήταν και η δέσμευσή μου προς τους πολίτες και προς την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η Έκθεση της Ερευνώντος Λειτουργού απεστάλη σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Έλαβα αυτή την απόφαση κατόπιν μελέτης της Έκθεσης καθώς, επίσης, και στη βάση των εισηγήσεων της Ερευνώσης Λειτουργού καθότι, εκ πρώτης όψεως, προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα είτε αμέλειας είτε σκοπιμότητας ή και τα δύο μαζί, τα οποία χρήζουν βαθύτερης διερεύνησης και σε ποινικό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι κάτοικοι των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, μαζί με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μας κληροδότησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, επωμίζονται και το επιπλέον κόστος μιας κάκιστης συμφωνίας που, εν πάση περιπτώσει, δεν υπεγράφη από την παρούσα Κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά εμάς, θα εξακολουθήσουμε να μεριμνούμε για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και εκεί και όπου εντοπίζονται λάθη και παραλείψεις, στο μέτρο του δυνατού, θα διορθώνονται και οι ένοχοι θα λογοδοτούν».