15/9/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα της ενδιάμεσης λύσης για το φυσικό αέριο

Τη διεξαγωγή έρευνας από τη Γενική Ελέγκτρια αναφορικά με τα συστατικά καθορισμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος ανέφερε επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται καμιά εκ των προτάσεων που έχουν υποβληθεί ώστε να επιτευχθεί μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Επισκοπειό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το θέμα της ενδιάμεσης λύσης για το φυσικό αέριο και πού προσανατολίζεται η Κυβέρνηση σε σχέση με το ζήτημα αυτό, είπε: «Δεν αποκλείουμε καμία από τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί προκειμένου να επιτύχουμε την κάθετη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την ώρα που θα έχουμε τη δυνατότητα από ιδίους πόρους να εφοδιάζουμε την ΑΗΚ με το φτηνότερο δυνατόν καύσιμο. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το φυσικό αέριο.

Ταυτόχρονα, έχω κάνει διαβήματα - διότι θέλω να αισθάνομαι ότι δεν δημιουργούνται εκ των ων ουκ άνευ είτε πολιτικά προβλήματα με φίλες χώρες είτε ακόμη και να αποκλείονται λύσεις οι οποίες πιθανότατα να δώσουν μειωμένη την τιμή του ρεύματος - και ζήτησα από τη Γενική Ελέγκτρια να προχωρήσει σε μια έρευνα αυτών που αποτελούν τα συστατικά καθορισμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος».