1/8/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου κατά την Τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών




Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

κατά την Τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών
(Πέμπτη1 Αυγούστου2013, στις 09.00π.μ., στο ΥΠΑΜ)


Αγαπητοί Μόνιμοι Υπαξιωματικοί,
Κυρίες και Κύριοι,

Σήμερα, η Εθνική Φρουρά, υποδέχεται στις τάξεις της μια ακόμα σειρά εκλεκτών Μονίμων Υπαξιωματικών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών τους σε Σχολές της Ελλάδας, καταδεικνύει τις ικανότητές τους και προδιαθέτει μια λαμπρή πορεία στο Στράτευμα.

Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί σε στρατιωτικά θέματα, θεωρούν τους Υπαξιωματικούς, ως τη σπονδυλική στήλη των σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι αυτοί που ασκούν άμεση διοίκηση στο προσωπικό και καθοδηγούν τους υφισταμένους τους, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση κάθε αποστολής. Ζουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των νέων μας και παρεμβαίνουν αποτελεσματικά όπου και όταν απαιτηθεί, για να τους βοηθήσουν και να τους στηρίξουν. Αυτοί επιφορτίζονται με καθήκοντα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την προετοιμασία των Εθνοφρουρών μας, προκειμένου να καταστούν άριστοι μαχητές, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας.

Νέοι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί,

Η χρονική συγκυρία κατά την οποία εντάσσεστε επίσημα στην Εθνική Φρουρά, είναι ίσως η δυσκολότερη μετά την εισβολή του 1974. Η Πατρίδα μας, δοκιμάζεται από δεινή οικονομική κρίση, τη στιγμή που η τουρκική πλευρά, επιδιώκει με τεχνάσματα να καταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όμηρο των συμφερόντων της. Με κινήσεις που καταστρατηγούν κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας, συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψει την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη. Να τρομοκρατήσει όσους συνεργάζονται με τη χώρα μας σε πολιτικό, αμυντικό ή ενεργειακό επίπεδο, προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αξιώσεις.

Με γνώμονα τις παραπάνω κρίσιμες εξελίξεις αλλά και τις καθημερινές απειλές της Τουρκίας, έχοντας υπόψη ότι η κατοχή και τα τετελεσμένα της, συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν την κρατική μας οντότητα, κανένας εφησυχασμός και καμιά υποχώρηση από τις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά.

Εσείς, με τις γνώσεις, την υπευθυνότητα και την πειθαρχεία σας, καλείστε να πυκνώσετε τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και να εκτελέσετε το βαρυσήμαντο έργο της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Να την προστατεύσετε από κάθε εχθρική επιβουλή και να στηρίξετε τις προσπάθειες της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, στον αγώνα επιβίωσης που διεξάγουμε. Στο δύσκολο έργο σας, δεν είστε μόνοι. Θα έχετε τη συνεχή στήριξη και συμπαράστασή μας, έτσι που να μπορέσετε να αποδώσετε τα μέγιστα για το καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλωσορίζοντάς σας και πάλι στην Εθνική Φρουρά, εύχομαι σε όλους, καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.