23/8/13

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στη Νότια Αφρική στον Πρόεδρο της Μοζαμβίκης 23/08/2013

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Μοζαμβίκης κ. Armando Emilio Guebuza, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Oldemiro Baloi και αξιωματούχων της Προεδρίας και του Υπουργείου Εξωτερικών.


Σε σύντομη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Guebuza μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ίδιο και τον λαό της Μοζαμβίκης για ευημερία και πρόοδο και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ευχαριστώντας τον για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η Μοζαμβίκη στον αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της χώρας στη βάση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας.

Ο Πρόεδρος Guebuza ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και διαβεβαίωσε ότι η Μοζαμβίκη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στη Μοζαμβίκη, ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Filipe Chidumo και τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας του κράτους κ. Francisco Elias Paulo Cigarro.