1/7/13

Κυπριακή συμμετοχή σε διεθνή ομαδική έκθεση στην Ισλανδία

Από τις 17 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 παρουσιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ η διεθνής ομαδική έκθεση Subjective Maps / Disappearances στην οποία έλαβε μέρος και η Κύπρος.
Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε, από τις εικαστικές δημιουργούς Κατερίνα Ατταλίδου και Βικτώρια Λεωνίδου, στη διεθνή Ομαδική Έκθεση «Subjective Maps / Disappearances» που παρουσιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ από τις 17 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι τριάντα επτά συμμετέχοντες καλλιτέχνες κλήθηκαν από τους επιμελητές της έκθεσης, τους Halldόr Björn Runόlfsson – Διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Ισλανδίας – Alessandro Castiglioni, Rita Canarezza και Pier Paolo Coro, να δημιουργήσουν μια σειρά καλλιτεχνικών εκδόσεων (artist's books) διαπραγματευόμενοι το θέμα της Εξαφάνισης σε όλες του τις υπαρξιακές προεκτάσεις.

Η έκθεση εντασσόταν στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών τις οποίες αναπτύσσει το διεθνές δίκτυο για τη σύγχρονη τέχνη «Little Constellation», το οποίο συνενώνει σε μια κοινή πλατφόρμα φορείς και οργανισμούς από τα μικρά κράτη της Ευρώπης (Άγιο Μαρίνο, Ανδόρα, Ισλανδία, Κύπρο, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο και Μονακό). Από κυπριακής πλευράς, εταίρος στο δίκτυο είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσω των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο για την έκθεση «Subjective Maps / Disappearances» όσο και ευρύτερα για το δίκτυο «Little Constellation», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.littleconstellation.org.