1/7/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε Περιφερειακής Σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Λευκωσίας 01/07/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί Περιφερειακής Σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Δευτεράς.


Πρόκειται για τη δεύτερη Περιφερειακή Σύσκεψη Κοινοτήτων της Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Υπουργός σε ολόκληρη την Κύπρο, για διεξοδική συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τις Κοινότητες και για να εξευρεθούν τρόποι ώστε να λυθούν υφιστάμενα προβλήματα, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Η εν λόγω σύσκεψη αφορούσε τις Κοινότητες: Ανάγυια, Αναλυόντας, Επισκοπειό, Εργάτες, Καμπιά, Καπέδες, Πέρα, Πολιτικό, Ψημολόφου, Κάτω Δευτερά, Πάνω Δευτερά.

Απευθυνόμενος στους Προέδρους των προαναφερθέντων Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο τόπος διανύει μια δύσκολη περίοδο από οικονομική άποψη, αλλά, πρόσθεσε, η προσπάθεια δεν πρόκειται να σταματήσει. Δε θα αναστείλουμε τους σχεδιασμούς, υπογράμμισε, έτσι ώστε όταν η οικονομική κατάσταση μας το επιτρέψει, οι σχεδιασμοί να είναι έτοιμοι για υλοποίηση.

Παράλληλα, ο κ.Υπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Τοπικές Αρχές για ανάπτυξη μεταξύ τους συνεργασιών για σκοπούς εξοικονόμησης πόρων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πώς υλοποιούνται οι προϋπολογισμοί και οι σχεδιασμοί εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο κ. Χάσικος απάντησε: «Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα, η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Κοινοτήτων. Έχουμε, συναντήσει, μέχρι σήμερα, πέραν των πενήντα Κοινοτικών Συμβουλίων. Έχουμε ολοκληρώσει τις συσκέψεις με τις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και τώρα είμαστε στη φάση των Περιφερειακών Συσκέψεων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στις Κοινότητες και τα Κοινοτικά Συμβούλια, προσπαθεί, σχεδιάζει μαζί τους, έτσι ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ευρύτερα, να τυγχάνει της συμπαράστασης του Κεντρικού Κράτους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο υπάρχει κατανόηση εκ μέρους των Τοπικών Αρχών ή εάν η Κυβέρνηση δέχεται πιέσεις σε αυτές τις συσκέψεις, ο κ. Χάσικος είπε: «Καμία απολύτως πίεση (δεν ασκείται) από τους τοπικούς αξιωματούχους και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Βιώνουν και αυτοί την οικονομική κρίση και κατά τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο θέτουν τα προβλήματα και τα ιεραρχούν. Ουσιαστικά, υλοποιούμε εκείνα (τα θέματα) που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής του πολίτη».