2/5/14

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ιταλίας

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Καδής είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Guido Cerboni. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι είναι εμφανείς τόσο στην παράδοση και στον υλικό πολιτισμό της Κύπρου όσο και στην καθημερινή ζωή των Κυπρίων.


Ο Πρέσβης της Ιταλίας συνεχάρη τον κ. Καδή για την ανάληψη των καθηκόντων του και αναφέρθηκε σε διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται από την Ιταλική Πρεσβεία σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές. Διαβεβαίωσε μάλιστα τον κ. Υπουργό για την ετοιμότητά του να υποστηρίξει την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο κ. Καδής επισήμανε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Κύπριων μαθητών για την ιταλική γλώσσα και πολιτισμό, κάτι που στις μέρες μας συνδέεται και με αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης. Τόνισε δε ότι το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχει δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας-Κύπρου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, μέσω συνεργασιών με άλλα κράτη μέλη όπως η Ιταλία, κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης. Επιπλέον εισηγήθηκε όπως εξεταστούν δυνατότητες συνεργασίας για συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά την 1η Ιουλίου 2014.