29/7/13

Ετήσια Σύσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών με τους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών 29/07/2013

Η ετήσια Σύσκεψη των Αρχηγών των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Αυγούστου, στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών θα τύχουν ενημέρωσης από τον Υπουργό Εξωτερικών όπως επίσης και από τον Γενικό Διευθυντή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Κύριος άξονας των ενημερώσεων και της ανταλλαγής απόψεων που θα ακολουθήσει, θα είναι η περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας στην εξάσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών θα ενημερωθούν για την κατεύθυνση της αναπροσαρμοσμένης εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου σε θέματα όπως η ενέργεια, η πολιτική μας ταυτότητα ως κράτος μέλος της ΕΕ στον χώρο της Μέσης Ανατολής, ο ρόλος της Κύπρου ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση περιφερειακών πρωτοβουλιών, θέματα τα οποία τάσσονται συνολικά στην υπηρεσία του εθνικού μας θέματος.

Επιπλέον, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών θα τύχουν ενημέρωσης από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και την Επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.