29/7/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας 29/07/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας.


Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα: «Συνήλθε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και εξέτασε σε βάθος την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου, τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και το τραπεζικό μας σύστημα, υπό το φως και των εξελίξεων της αξιολόγησης από την Τρόικα.
Το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας κατέθεσε προτάσεις και απόψεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, ενώ οι απόψεις και οι μελέτες του θα δοθούν πολύ σύντομα και στα πολιτικά κόμματα.
Κατά τη σημερινή συνεδρία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ελπιδοφόρα σταθεροποίηση της κατάστασης η οποία θα ωθήσει την οικονομία σε τροχιά εξόδου από την κρίση. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου αποτελεί τη μόνη γρήγορη οδό για έξοδο από την κρίση».