7/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και στους πεσόντες του ‘74





Πρέπει να αντλούμε δύναμη από τη θυσία τους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στους τάφους των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και των πεσόντων του 1974 στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου.


Ο Υπουργός Άμυνας στις δηλώσεις του απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες του ’74 που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε, όπως είπε, εμείς σήμερα ελεύθεροι αλλά και στους πρόσφατους ήρωες, τον Ισαάκ και Σολωμού.
Πρόσθεσε ότι από τη θυσία τους αντλούμε και πρέπει να αντλούμε δύναμη. «Τη  θυσία τους που πρέπει να κουβαλούμε όλοι μας και που πρέπει να αντλούμε δύναμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας» όπως σημείωσε.
Αυτός είναι ο στόχος μας, τόνισε, η απελευθέρωση και η επανένωση του νησιού μας. «Περνούμε πολύ δύσκολα αυτές τις μέρες. Θα έλεγα την πιο δύσκολη περίοδο από το 1974. Όμως ενωμένοι με συλλογικές προσπάθειες, μακριά από αντιπαραθέσεις, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στο κυπριακό λαό αλλά ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Το χρωστάμε πάνω απ όλα σ΄ αυτούς τους ήρωες και αυτό θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο που θα κάνουμε» είπε.
Το τρισάγιο των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού καθώς και των πεσόντων κατά το ’74 τελέστηκε από τον  Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.
Προηγουμένως ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα της επαρχίας Αμμοχώστου, ξεναγήθηκε και έτυχε ενημέρωσης από τους στρατοπεδάρχες. Ακολούθως συναντήθηκε με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη στη Μητρόπολη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου.
7/6/13