2/6/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στο 2ο Αθλητικό Φεστιβάλ Παιδιού «Άκης Κλεάνθους», στη Λευκωσία 02/06/2013

Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας και μοιράζομαι μαζί σας αυτή τη γιορτή χαράς στους όμορφους χώρους του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας.


Το 2ο Αθλητικό Φεστιβάλ Παιδιού το οποίο οργανώνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας, και με το οποίο επιτυγχάνει να φέρνει κοντά παιδιά και γονείς από διάφορα σχολεία της επαρχίας για να συναγωνίζονται, να συντρώγουν και από κοινού να χαίρονται και να διασκεδάζουν, αποτελεί σημαντική πραγματικά πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, της οποίας τον πρόεδρο και τα μέλη επιθυμώ θερμότατα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο όμως γεγονός αποτελεί και το ότι η Ομοσπονδία έχει επιλέξει στο φεστιβάλ αυτό να δώσει το όνομα του μακαριστού πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Άκη Κλεάνθους. Η απόφαση της αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο του και τις ελπίδες που ως κοινωνία είχαμε επενδύσει στις μεταρρυθμιστικές εκπαιδευτικές του προσπάθειες.

Ο μακαριστός Άκης Κλεάνθους υπήρξε όντως ένας οραματιστής για την παιδεία μας και, αν δεν τον προλάβαινε ο θάνατος, είμαστε βέβαιοι ότι με την οργανωτικότητα, τη μεθοδικότητα, την αταλάντευτη και ξεκάθαρη προσήλωση του στην προώθηση μιας σαφούς και προοδευτικής μεταρρύθμισης, θα άφηνε ακόμη μεγαλύτερη και πολύτιμη κληρονομιά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Μια κληρονομιά, που παρά την τόσο σύντομη παραμονή του στο Υπουργείο, εύκολα αναγνωρίζει κανείς μέχρι και σήμερα, αφού αποτελεί βάση και εφαλτήριο για πολλές από τις προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλλονται.

Με αυτά τα λίγα λόγια εύχομαι σε όλες και όλους σας να έχετε μια όμορφη, ξεχωριστή μέρα.