19/6/13

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο 19/06/2013

Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας (EPSCO) που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, 21 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου θα συζητηθούν σημ
αντικά θέματα που αφορούν στην υγεία των Ευρωπαίων πολιτών, όπως η Οδηγία για τον καπνό, οι σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας, οι κλινικές δοκιμές φαρμάκων που προορίζονται για τον άνθρωπο, η διαφάνεια των μέτρων που ρυθμίζουν τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και την κάλυψη του κόστους τους στο πλαίσιο των εθνικών ασφαλιστικών συστημάτων υγείας, το σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά και η αναθεώρηση των Οδηγιών για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και για τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα.


Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί Υγείας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ηλεκτρονική υγεία ως ένα καινοτόμο μέσο της τεχνολογίας της πληροφορικής με ευρύ φάσμα εργαλείων που στοχεύουν στην καλύτερη πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση και διαχείριση της υγείας και του τρόπου ζωής.

Ο δρ Πετρίδης θα αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο την Πέμπτη, 20 Ιουνίου και θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 22 Ιουνίου.