30/5/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων 30/05/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ). Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος και οι αναθεωρημένες πρόνοιες των στεγαστικών σχεδίων που αφορούν τον προσφυγικό κόσμο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε στην αντιπροσωπεία της ΠΕΠ ότι η αναθεώρηση των προνοιών των στεγαστικών σχεδίων έγινε στα πλαίσια των νέων οικονομικών δεδομένων και των απαιτήσεων εκ μέρους της Τρόικας. Ο κ. Χάσικος επισήμανε την κατανόηση της Κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως οι όποιοι σχεδιασμοί θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε επίσης πως το Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συζητήσει τις εισηγήσεις που θα του υποβληθούν, αρκεί αυτές να λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους και τους διαθέσιμους πόρους. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η παροχή βοήθειας σε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, τόνισε ο κ. Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Χάσικος επισήμανε πως υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους του για την επίλυση του ζητήματος που προκύπτει με τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες και προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζονται στο Υπουργείο Εσωτερικών διάφορες λύσεις.