30/5/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε συνεδρίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών 30/05/2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου.

Κατά τη συνεδρία ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ορθολογισμός των υφιστάμενων διαδικασιών ούτως ώστε η διαδικασία εκμίσθωσης τουρκοκυπριακής γης να καταστεί περισσότερο αξιόπιστη, διαφανής και λειτουργική τόσο για τον προσφυγικό κόσμο όσο και για το κράτος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη επανεξέτασης του καθορισμού των ενοικίων στις εκμισθωμένες τουρκοκυπριακές περιουσίες ούτως ώστε αυτά να συμβαδίζουν με τα σημερινά δεδομένα, τονίζοντας παράλληλα ότι τα όποια ενοίκια επιβάλλονται θα πρέπει να εισπράττονται από το κράτος.

Ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία εκμίσθωσης τουρκοκυπριακών περιουσιών θα πρέπει να διέπεται από μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω της υιοθέτησης μιας διαδικασίας περισσότερο ανοικτής προς τους ενδιαφερομένους και ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνουν ενέργειες από μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών.