24/4/13

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, στο Λονδίνο 24/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας κ. Kamalesh Sharma.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος δίνει μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι είναι μέλος της Κοινοπολιτείας και ευχαρίστησε τον κ. Sharma για την ευαισθησία που επέδειξε η Γραμματεία και τα μέλη της Κοινοπολιτείας αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Αναφερόμενος στους τομείς που μπορεί η Κοινοπολιτεία να βοηθήσει την Κύπρο να εξέλθει από την κρίση, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι παρόλο που η Κύπρος έλαβε χρηματική βοήθεια από την Ευρωζώνη, η Κοινοπολιτεία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε επίπεδο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τεχνικής υποστήριξης. Τέλος, μιλώντας για την επερχόμενη Συνάντηση των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στη Σρι Λάνκα, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε αυτή γιατί πάντοτε τονίζεται η υποστήριξη της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

Από πλευράς του ο κ. Sharma ανέφερε ότι η Κύπρος είναι μέλος της Κοινοπολιτείας για περισσότερο από 50 χρόνια και η Κοινοπολιτεία είναι σθεναρός υποστηρικτής της Κύπρου. Είπε ότι η Κύπρος περνά μια περίοδο τεράστιας οικονομικής πίεσης και ότι η Κοινοπολιτεία θέλει να βοηθήσει, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες παροχής βοήθειας προς την Κύπρο από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Κοινοπολιτεία κατέχει πρακτικά εργαλεία διαχείρισης χρέους και ένα παγκόσμιο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης που μπορεί να χρησιμοποιήσει, προβάλλοντας τις ανάγκες της Κύπρου διεθνώς.