24/4/13

Έκκληση στον κόσμο για να σπεύσει και να δώσει αίμα στις πλησιέστερες τράπεζες αίματος, με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα δότης μυελού των οστών για τον 5χρονο Γιώργο Φιλιππίδη από την Πάφο, απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου και ο Αντρέας Βασιλείου.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Έκκληση από Υπουργό Άμυνας και Ανδρέα Βασιλείου
για τον πεντάχρονο Γιώργο


Έκκληση στον κόσμο για να σπεύσει και να δώσει αίμα στις πλησιέστερες τράπεζες αίματος, με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα δότης μυελού των οστών για τον 5χρονο Γιώργο Φιλιππίδη από την Πάφο, απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου και ο  Αντρέας Βασιλείου.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι είναι αυτή είναι μια αυθόρμητη κίνηση, μετά πρωτοβουλία του Ανδρέα Βασιλείου και του πατέρα του Βάσου Βασιλείου. «Θα θυμάστε τότε όλοι τον μικρό Ανδρέα ο οποίος έπασχε από λευχαιμία, και τότε, το 2000, έδωσε τη δική του μάχη για τη ζωή. Ο Ανδρέας κέρδισε αυτή τη μάχη και σήμερα όπως βλέπετε χαίρει άκρας υγείας και μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Η ανταπόκριση των πολιτών, η ευαισθητοποίηση, η ανθρωπιά είναι αυτό που κατάφερε να σώσει τον Ανδρέα. Και αυτό γιατί η μικρή αλλά ¨μεγάλη και πλούσια σε αισθήματα και ανθρώπινες ευαισθησίες κυπριακή κοινωνία¨ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του μικρού Ανδρέα», είπε.
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι ο Ανδρέας θα μπορούσε σήμερα να μην υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά και διευκρίνισε ότι με τη δική του θέληση και απόφαση έχει ενταχθεί στις τάξεις της τονίζοντας ότι αυτό είναι πραγματικά ένα μήνυμα που όλοι οι νέοι μας πρέπει να πάρουν.
Στη συνέχεια, ευχαρίστησ τον Ανδρέα για την πρωτοβουλία αυτήν που πήρε ώστε να βρεθεί μπροστά στον κόσμο και να απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση· αυτή τη φορά όμως για τον 5χρόνο Γιώργο Φιλιππίδη ο οποίος, όπως είπε, αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. «Ο μικρός Γιώργος πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών. Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει βρεθεί συμβατός δότης» ανέφερε τονίζοντας ότι στόχος είναι ο κυπριακός λαός, για ακόμα μία φορά, μέσα από την ανθρωπιά του και την αλληλεγγύη, να μπορέσει να ξανακάνει το θαύμα του και να σωθεί ο μικρός Γιώργος.
Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι το παράδειγμα του Ανδρέα έδειξε ότι ο παράγοντας χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη μικρή αυτή κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση θα μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε στον αγώνα που δίνει ο Γιώργος για να βρεθεί το συντομότερο συμβατός δότης μυελού των οστών για να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Υπουργός, ευχαριστώντας και εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του προς τον Ανδρέα  πρόσθεσε: «Δίνεις το μήνυμα σε όλα τα παιδιά που περνούν ακριβώς αυτού του είδους τα προβλήματα, ότι με τη δύναμη του Θεού, με τη ψυχική δύναμη μπορούν να κερδίσουν τη μάχη, όπως εσύ την κέρδισες και όλοι είμαστε περήφανοι για σένα. Ευχαριστώ όλους και κάνω θερμή έκκληση σε όλους, για ακόμη μια φορά, να κοινοποιηθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε για να μπορέσουμε να σώσουμε τη ζωή και του μικρού Γιώργου. Επαναλαμβάνω ο παράγοντας χρόνος είναι πολύς σημαντικός και καθοριστικός».
Στη συνέχεια ο κ. Ανδρέας Βασιλείου απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Όπως όλοι γνωρίζουμε 13 χρόνια πριν βρισκόμουν στη θέση που τώρα ο μικρός Γιώργος βρίσκεται, που πάσχει από λευχαιμία μυελού των οστών. Το μόνο που θέλω από τον κόσμο είναι να τρέξει στα πλησιέστερα νοσοκομεία ή στο Καραϊσκάκιο και να προσπαθήσει να βοηθήσει τον μικρό. Το νησί μας περνά πρόβλημα με τα οικονομικά αλλά αυτό είναι μια ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι τίποτε δεν μπορεί να μας λυγίσει. Είμαστε Κύπριοι και έχουμε ιστορία. Όταν ενημερώθηκα για το πρόβλημα του μικρού πειράχθηκα εσωτερικά γιατί ξέρω πώς είναι αυτό το συναίσθημα γιατί το έχω ζήσει. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα τρέξει να βοηθήσει για τον μικρό».
Ο κ. Μάριος Φιλιππίδης, θείος του Γιώργου Φιλιππίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη στήριξη του, τον κ. Βάσο Βασιλείου, πατέρα του Ανδρέα, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για να συγκληθεί συνέντευξη Τύπου καθώς και τον  ίδιο Ανδρέα απεύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να αποταθεί στις τράπεζες αίματος των κατά τόπους Νοσοκομείων «γιατί ακόμα και ο τελευταίος άνθρωπος έχει πιθανότητα να είναι συμβατός δότης για τον Γιώργο μας».
Ο πατέρας του Ανδρέα, Βάσος Βασιλείου, δήλωσε συγκινημένος από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο γιός του ο οποίος τέτοιες μέρες, το 2000, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και ευχήθηκε όπως η πρωτοβουλία αυτή να φέρει αποτέλεσμα να εξευρεθεί δότης για τον Γιώργο μας και οι γονείς του να ξεπεράσουν την αγωνία που περνούν αυτή τη στιγμή. Ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό που αμέσως και τάχιστα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όπως είπε, κάλεσε διάσκεψη Τύπου με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο τόπος μας.
Κλείνοντας, ο Υπουργός Άμυνας, εν όψει και της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2013 Β΄ ΕΣΣΟ τον Ιούλιο, έστειλε το πιο κάτω μήνυμα:
«Αυτό το παιδί που πέρασε τόσο πολλά  - και για όσους θυμούνται ήταν ένας Γολγοθάς η περιπέτεια της υγείας του- αποφάσισε και θέλησε να ενταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Θα μπορούσε να απαλλαγεί και όμως δεν το έκανε. Είναι ένα μήνυμα πραγματικά που πρέπει να σταλεί στους νέους μας και αυτά που έχει πει ο Ανδρέας πριν λίγο με τα μηνύματα των καιρών και αυτά που περνά ο κυπριακός λαός σήμερα, είναι μηνύματα που όλοι θα πρέπει να πάρουμε από τον Ανδρέα, όλοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε, όλοι θα πρέπει να δείξουμε αυτό το διάστημα, αυτή την περίοδο την αλληλεγγύη μας και νομίζω ότι τέτοιες πράξεις μας τιμούν πάνω από όλα σαν λαό».  



24.4.2013