15/4/13

Τελετή έναρξης της «Κυπριακής ΄Ανοιξης» στο Μόναχο 15/04/2013

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Gasteig στο Μόναχο, η τελετή έναρξης της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακή Άνοιξη» που διοργανώνει το Πολιτιστικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βερολίνου. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για όγδοη συνεχή χρονιά.

Στην τελετή παρέστησαν 200 περίπου άτομα, Γερμανοί και Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κα Σοφία Γραμματά, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου Gasteig κα Brigitte von Welser, ο Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μόναχο κ. Christian Horn και η Μορφωτική Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο κα Γιώργα Σολομώντος.

Ο κ. Πρέσβης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο πολιτισμός μιας χώρας, η κουλτούρα της και οι φυσικές της ομορφιές είναι από τα λίγα πράγματα που δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση. Ευχαρίστησε, στη συνέχεια, τους καλλιτέχνες που με την ενεργό συμμετοχή τους, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του πολιτιστικού γεγονότος ούτως ώστε η παράδοση της «Κυπριακής ΄Ανοιξης», που αποτελεί πλέον θεσμό για το Μόναχο, να μην διακοπεί.

Μετά την τελετή ακολούθησαν δεξίωση και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «9.251 km2» των φωτογράφων Γιώργου Πανταζή και Νικόλα Μιχαήλ οι οποίοι διέσχισαν αυτά τα «9.251 Km²», το εμβαδόν δηλαδή όλου του νησιού, και απεικόνισαν την ενότητα και την συνέχεια του κυπριακού κράτους.

Οι εκδηλώσεις της «Κυπριακής ΄Ανοιξης» θα συνεχιστούν μέχρι και τις 25 Απριλίου. Σ’ αυτές θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Καλούδης, Γιώργος Πανταζής, Νικόλας Μιχαήλ, Μάριος Τακούσιης, Γαβριήλ Καραπατάκης, Σάββας Σάββα και Ειρήνη Δημητριάδου. Θα προβληθούν, επίσης, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Κύπριων σκηνοθετών.