13/3/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα, στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας, το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Oύγκο Τσάβεζ.

Στο συλλυπητήριο του μήνυμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα: «Είναι με βαθιά θλίψη που έλαβα τα θλιβερά νέα για τον πρόωρο θάνατο του Προέδρου Oύγκο Ραφαέλ Τσάβεζ Φρίας.

Τον Πρόεδρο Τσάβεζ πάντοτε θα ενθυμούμαστε ως μια διακεκριμένη φυσιογνωμία στην ιστορία της Βενεζουέλας ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την ευημερία και το καλό του λαού του. Κατά τη διάρκεια της δεκατετράχρονης θητείας του, ο Πρόεδρος Τσάβεζ έδωσε μια αποφασιστική ώθηση για την περιφερειακή ενσωμάτωση στη Λατινική Αμερική. Η συμβολή του προς τη διασφάλιση της ειρήνης στην Κολομβία ήταν επίσης μεγάλης σημασίας και έχει επιδοκιμαστεί διεθνώς.

Σε αυτή την ώρα του εθνικού πένθους παρακαλώ δεχθείτε, εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα θερμά μου συλλυπητήρια. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Προέδρου Τσάβεζ και τον φίλο λαό της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».