20/3/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη, χθες 20/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό του στη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη συγκαλέσει για αύριο (σήμερα) το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο προεδρικό για την από κοινού συζήτηση και μελέτη της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Απόψε στις 8.30 μ.μ. ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ημίωρη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του ίδιου, καθώς και του ελληνικού λαού για τις δραματικές ώρες που περνά ο κυπριακός Ελληνισμός.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την αδελφική αλληλεγγύη του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup.

Απόψε επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.