21/1/13

Η Υπουργός Εσωτερικών εγκαινίασε την ανάπλαση κεντρικής πλατείας στην κοινότητα Άνω Κερύνειας στον Νομό Αχαΐας στην Ελλάδα 21/01/2013

Την ανάπλαση κεντρικής πλατείας στην κοινότητα Άνω Κερύνειας στον Νομό Αχαΐας στην Ελλάδα εγκαινίασε η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Η κα Υπουργός ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Αιγιαλείας.

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Άνω Κερύνειας έγινε στα πλαίσια της έμπρακτης στήριξης της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την Ελλάδα για ανακούφιση και αποκατάσταση των περιοχών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Το έργο περιελάμβανε την ανάπλαση και αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της κοινότητας η οποία τοπιοτεχνηθήκε και οργανώθηκε με πλακοστρώσεις και επενδύσεις τοίχων με κτιστή πέτρα, εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και φωτιστικών. Βασική επιδίωξη της κοινωνικής αυτής προσφοράς ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της κοινότητας.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε κατά τα τέλη Ιουνίου 2012 με συνολικό κόστος €672.400+ΦΠΑ.