8/1/13

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων 08/01/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Πέτρου Γαλίδη. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων στα έντεκα χρόνια λειτουργίας του έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο σε ό,τι αφορά την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, την προστασία του καταναλωτή και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Η λειτουργία του θεσμού της Ρύθμισης στο πεδίο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών διέπεται από τις βασικές αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, της µη διάκρισης, της αντικειμενικότητας και της χρηστής διοίκησης.

Θέλω με αυτή την ευκαιρία, να εκφράσω την εκτίμηση και τον σεβασμό μου προσωπικά προς τον Επίτροπο Ρυθμίσεως δρα Πόλυ Μιχαηλίδη, αλλά και γενικά προς το υπόλοιπο προσωπικό του Γραφείου του Ρυθμιστή για το έργο που επιτελεί. Οι επιτυχίες στο έργο σας αποτελούν το προϊόν της σκληρής εργασίας και αφοσίωσης όλων σας και είναι δείγμα της σταθερής σας προσήλωσης προς το λειτούργημα που υπηρετείτε.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από τις επιβαλλόμενες διαβουλεύσεις με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποφάσισε όπως διορίσει τον κ. Πέτρο Γαλίδη ως Βοηθό Επίτροπο Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στη θέση του κ. Φώτη Αναστάση ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του.

Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες αποτελούν ένα ραγδαία εξελισσόμενο τομέα που συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών του τόπου µας και γενικότερα στην ανάπτυξη της οικονομίας. Το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εργάζεται με συνέπεια για την αρμονική ανάπτυξη του τομέα στα πλαίσια μιας μελετημένης κυβερνητικής πολιτικής που έχει στον πυρήνα των ενεργειών της την προστασία και τη διασφάλιση οφέλους στον καταναλωτή. Ο πολίτης και η διασφάλιση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο εδράζονται οι δικές μας πολιτικές για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Η πετυχημένη πολιτική στήριξης και διασφάλισης των δικαιωμάτων του πολίτη εδραιώνει το κράτος ισότητας και δικαιοσύνης. Η επιλογή του κ. Πέτρου Γαλίδη για διορισμό σε αυτή τη θέση στοχεύει στην υπογράμμιση αυτού του ενδιαφέροντος για τον πολίτη καταναλωτή.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο κ. Πέτρος Γαλίδης, με την πολύτιμη πείρα, το ήθος και την εργατικότητά του, θα υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Επίτροπο, αλλά και τους υπόλοιπους λειτουργούς του Γραφείου του Επιτρόπου Ρύθμισης, τους πιο πάνω σκοπούς και στόχους.

Εύχομαι στον κ. Πέτρο Γαλίδη κάθε επιτυχία στην αποστολή του».

Από την πλευρά του ο κ. Γαλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του διορίζοντας τον στη θέση του Βοηθού Επιτρόπου και πρόσθεσε ότι «οι κοσμογονικές διεθνείς εξελίξεις, λόγω ατυχών συγκυριών, πλήττουν τον τόπο μας δυσανάλογα. Το γενικό περιβάλλον έχει μεταβληθεί απρόβλεπτα και κατʼ επέκταση και οι τομείς αρμοδιοτήτων του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα εργαστεί σκληρά με ζήλο και προσήλωση, με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, την προστασία του καταναλωτή και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και του τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Πόλυς Μιχαηλίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Γιώργος Ιακώβου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστος Χριστοφίδης.