13/11/12

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ραδιομαραθωνίου κας Έλσης Χριστόφια στη μουσικοχορευτική παράσταση «Η Ελλάδα συναντά την Κύπρο», στη Λευκωσία 13/11/2012

Η αποψινή ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 23ου Ραδιομαραθωνίου είναι μια γιορτή ανθρωπιάς, εθελοντικής προσφοράς και αγάπης. Η πρωτοβουλία της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού και του σωματείου «Ελληνική Ώρα» στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς να αφιερώσουν την αποψινή παράσταση στον Ραδιομαραθώνιο είναι άξια συγχαρητηρίων.

Ο Ραδιομαραθώνιος έχει εξελιχθεί σε ένα μαζικό κοινωνικό θεσμό που αγκαλιάζεται με αγάπη από την κοινωνία. Έχοντας ανατρέψει τις αντιλήψεις που επικρατούσαν σε σχέση με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έχει επιτύχει να συγκεντρώσει την αγάπη του κόσμου μετατρέποντας τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου στη μεγαλύτερη γιορτή αγάπης που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στον τόπο μας. Σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια πρωταγωνιστές είναι πάντοτε οι πολίτες που πιστεύουν στον σκοπό και συνεχίζουν να προσφέρουν. Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διαπιστώνουμε πως, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η κυπριακή κοινωνία αγκάλιασε και φέτος με ενθουσιασμό τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου δίνοντας στο Ίδρυμα τα μέσα για να συνεχίσει το έργο του.

Απόψε Κύπρος και Ελλάδα συνδέονται μέσα από πέντε μορφές τέχνης. Η ποίηση, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός και το θέατρο συνθέτουν την αποψινή παράσταση που αποτελεί αφιέρωμα στο διαχρονικό πνεύμα του Ολυμπισμού και τα ιδεώδη που αυτό αντιπροσωπεύει. Εκφράζει τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, της ευγενούς άμιλλας και της αγάπης. Σήμερα την κοινωνία μας επισκιάζουν τα καθημερινά προβλήματα που πηγάζουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση και σε κάποιο βαθμό η έννοια του ανθρωπισμού και της συνεισφοράς δεν αποτελεί για πολλούς προτεραιότητα. Με την κοινωνική του δράση ο σύγχρονος άνθρωπος αντιστέκεται στο ρεύμα της απαξίωσης των ιδεών, αναγνωρίζοντας ότι η ευτυχία όλων μας και του καθενός ξεχωριστά πηγάζει από την ευημερία των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστώ θερμά όσους εργάστηκαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση γεγονός. Η αποψινή παράσταση είναι μια πολιτιστική πανδαισία που τιμά την κοινωνική αλληλεγγύη μεταδίδοντας στο ευρύτερο κοινό το μήνυμα και τις αξίες της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον βραβευμένο ποιητή Κώστα Πούλακα, στους αξιόλογους συνθέτες Νίκο Λεκάκο, Νεόφυτο Στρατή και Αδάμο Κατσαντώνη, στους ερμηνευτές Ιόλη Μουστερή, Γιάννη Φίλια, Βασίλη Ασημακόπουλο και Αγγέλα Μεταλληνού, στη χορογράφο Βίκυ Τσαγγαρίδου-Τζεμπέλικου, στον ηθοποιό Χρύσανθο Χρυσάνθου, στα μέλη της χορωδίας «Μούσες» και στο χοροθέατρο «Ροές» που μετέχουν αφιλοκερδώς στην ποιοτική αυτή εκδήλωση. Με το παράδειγμα τους επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτισμός είναι αλληλένδετος με την κοινωνική προσφορά και αναδεικνύουν τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που ο πολιτισμός εκφράζει.

Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμάτε τον σκοπό της αποψινής παράστασης. Με την παρουσία και τη συνεισφορά σας στηρίζετε έμπρακτα τον μαζικό κοινωνικό θεσμό του Ραδιομαραθώνιου που αγκαλιάστηκε με αγάπη από ολόκληρη την κοινωνία.

Εύχομαι να έχετε μια όμορφη βραδιά.