22/10/12

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με την ευκαιρία του Ραδιομαραθώνιου 22/10/2012

Χαιρετίζω εγκάρδια τα παιδιά και, γενικότερα, τον κόσμο με ειδικές ικανότητες.

Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα τους, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ολόκληρος ο χρόνος δικός τους. Η αλληλεγγύη μεταξύ των συνανθρώπων είναι μια αξία η οποία εμπλουτίζει τον πολιτισμό της Κύπρου και ο Ραδιομαραθώνιος ξυπνά, ή αν θέλετε είναι κουδούνι που ξυπνά , συνειδήσεις ώστε να εντείνουν την αλληλεγγύη με τον συνάνθρωπό τους. Αυτή είναι πρώτα απ’ όλα η αξία του Ραδιομαραθώνιου και όχι τα λεφτά που μαζεύουν.

Βεβαίως υπάρχουν και ανάγκες , και είναι με το ταμείο του Ραδιομαραθώνιου – το οποίο δημιουργείται με τις προσπάθειες δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων ανθρώπων μέχρι τώρα από τότε που άρχισε αυτός ο θεσμός να λειτουργεί – που βοηθούνται εκατοντάδες, μπορώ να πω και χιλιάδες άνθρωποι.

Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο που προσφέρει και που αθρόα μαζεύεται στις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθώνιου και όλους τους συντελεστές που διοργανώνουν αυτή την ανθρωπιστική εκδήλωση.

Η ανθρωπιά είναι μια ιδιότητα του Κύπριου και πρέπει να τη διατηρήσουμε , πρέπει να την καλλιεργήσουμε τώρα, ειδικότερα, που δεχόμαστε αυτή την επίθεση αλλοτρίωσης από την κρίση θεσμών και αξιών σε παγκόσμια κλίμακα η οποία εισβάλλει και στη δική μας τη χώρα.

Ακόμη μια φορά συγχαίρω θερμά τον κόσμο που δουλεύει για τον Ραδιομαραθώνιο, αλλά πρώτα και κύρια τα παιδιά αυτά που μας γεμίζουν με χαρά όταν βρισκόμαστε μαζί τους.

Καλές επιτυχίες.