22/10/12

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου 22/10/2012

Οι αναπτυξιακές προοπτικές των κοινοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αναπτυξιακή πολιτική του κράτους σε σχέση με τις κοινότητες. Συζητήθηκαν τρόποι και δράσεις που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο
η κα Υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων και για το ζήτημα της μεμονωμένης κατοικίας επισημαίνοντας την ανάγκη ορθής εφαρμογής της ισχύουσας πολιτικής ούτως ώστε να συνεχίσει η ενθάρρυνση της εγκατάστασης περισσότερων κατοίκων στην ύπαιθρο αποφεύγοντας παράλληλα καταχρήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.

Παράλληλα στη σημερινή συνάντηση η κα Μαύρου
τόνισε στους εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού των δαπανών τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης όσο και από την πλευρά των Τοπικών Αρχών ζητώντας τη συνεργασία τους προς αντιμετώπιση των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών. Με την ευκαιρία, η κα Υπουργός ενημέρωσε την Ένωση Κοινοτήτων ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κράτος, έχει καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στην κρατική χορηγία προς τις Τοπικές Αρχές για το 2013. Σε ό,τι αφορά την ειδική χορηγία προς τους κατοίκους των ορεινών περιοχών η Υπουργός Εσωτερικών ανάφερε ότι δεν διαφαίνεται δυνατότητα παραχώρησης της φέτος λόγω των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών.