21/10/12

Συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας στην παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, στη Σεούλ 21/10/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη αναχωρεί σήμερα για την πόλη Σεούλ της Δημοκρατίας της Κορέας, για να εκπροσωπήσει τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και την Κυπριακή Προεδρία στην Υπουργική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Οκτωβρίου. Στόχος της Διάσκεψης είναι η προετοιμασία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που θα γίνει στη Ντόχα του Κατάρ την περίοδο 26 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου.

Τα κυριότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη στη Σεούλ είναι τα ακόλουθα:


·
Η πρόοδος στην προετοιμασία της Διάσκεψης στη Ντόχα.
·
Ο τρόπος με τον οποίο θα επιδιωχθεί να επιτευχθεί συμφωνία για δεύτερη περίοδο δεσμεύσεων με βάση το Πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
·
Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος πριν το 2020 με ειδική αναφορά στα μέσα χρηματοδότησης των δράσεων που απαιτούνται και στους στόχους τους οποίους θα αναλάβουν τα Μέρη του Πρωτοκόλλου για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στη συνάντηση θα μετάσχουν πάνω από
40 χώρες.