6/12/12

Έκθεση Έργων Τέχνης Παιδιών και Ενηλίκων της Σχολής Τυφλών 06/12/2012

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 9 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Έκθεση Έργων Τέχνης Παιδιών και Ενηλίκων της Σχολής Τυφλών.
Η έκθεση περιλάμβανε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και υφασματογραφίας.
Σε σύντομο χαιρετισμό της, η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης δρ Ζήνα Πουλλή συνεχάρη τόσο τους νεαρούς δημιουργούς όσο και τους ενήλικες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα άτομα με μειωμένη όραση ή και oπτική απώλεια μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχα έργα, επιστρατεύοντας το ανεπτυγμένο αισθητικό τους κριτήριο, την ευαισθησία και τη φαντασία τους. Έδωσε επίσης τη διαβεβαίωση πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και η κυπριακή πολιτεία γενικότερα, θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των ατόμων αυτών, συνεργάτες σε όλες τους τις προσπάθειες, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά και με αξιοπρέπεια στα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δρώμενα.
Στη συνέχεια η Βοηθός Διευθύντρια Ειδικής Εκπαίδευσης της Σχολής Τυφλών κ. Λάγια Καρπασίτη αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης μαθητών και εκπαίδευσης ενηλίκων που προσφέρει η Σχολή Τυφλών. Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων, τόνισε, προσφέρεται και το μάθημα της Τέχνης και Κεραμικής Τέχνης. Οι στόχοι του μαθήματος είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων των ατόμων με οπτική αναπηρία, όπως η καλλιέργεια δεξιοτήτων χεριού, δημιουργικότητας, φαντασίας, συγκέντρωσης, ανάπτυξης του συναισθηματικού κόσμου, της προσωπικής έκφρασης καθώς επίσης και η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος.
Τέλος η καθηγήτρια Τέχνης της Σχολής κ. Μαρία Ιγνατίου Σιακαλλή, υπό την καθοδήγηση της οποίας εργάστηκαν οι μαθητές, αφού έκανε σύντομη αναφορά στα εκτιθέμενα έργα ξενάγησε τους προσκεκλημένους στον χώρο.