6/12/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου 06/12/2012

Σήμερα τιμούμε το Πολεμικό μας Ναυτικό και εκφράζουμε αναγνώριση στο έργο που επιτελεί η Εθνική Φρουρά για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας και της αξιοπρέπειας του λαού μας. Αυτά επισήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, στην παρουσία του οποίου το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τον Προστάτη του, Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε: «Τιμούμε σε αυτό τον χώρο τη μνήμη του Διοικητή του Ναυτικού και των ηρωικών ανδρών της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας που έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον προς την πατρίδα. Υποκλινόμαστε μπροστά σε όλους που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να αντιμετωπίζουμε με πείσμα, πίστη και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του μέλλοντος».
Ο επίσημος εορτασμός του Αγίου πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» όπου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου, πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία, στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών καθώς και συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου στο Μαρί.
Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Διοικητή του Ναυτικού Αντιπλοίαρχου Κυριάκου Ποχάνη. Ο Υπουργός Άμυνας έριξε στεφάνι στη θάλασσα εις μνήμη των ηρώων του ναυτικού και ακολούθησε μονόλεπτη σιγή. Ακολούθως, ο κ. Υπουργός και οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν σε έκθεση Πολεμικού Υλικού του Ναυτικού.