23/11/12

Πολιτιστική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βιέννη 23/11/2012

Με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου πολιτιστική εκδήλωση στη Βιέννη, την οποία διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου – Αυστρίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής της ΕΕ στην Αυστρία κ. Richard Kühnel, o Μητροπολίτης Αυστρίας - Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος Καρδαμάκης, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Θεμιστοκλής Δημίδης, Πρέσβεις και εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος και των διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στη Βιέννη, καθώς και εκπρόσωποι της αυστριακής πολιτείας, των ορθοδόξων εκκλησιών Αυστρίας και της τέχνης και των γραμμάτων,

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κυπριακές γεύσεις κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο Κύπριος Πρέσβης και ταυτόχρονα να απολαύσουν παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικής και τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αραδίππου. Η εκδήλωση πλαισιωνόταν από έκθεση φωτογραφιών για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φύση της Κύπρου.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κκ. Χρυσοστόμου Β΄, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Πατήρ Ιερώνυμος ανέγνωσε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, έγινε εκτενής αναφορά στον ελληνοχριστιανικό και λαϊκό πολιτισμό της Κύπρου, ενώ απευθύνθηκε έκκληση για συμπαράσταση στις προσπάθειες του κυπριακού λάου για τερματισμό της συστηματικής καταστροφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς μας στα κατεχόμενα.

Χαιρετισμούς απηύθηναν επίσης ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Κώστας Παπαδήμας και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φιλίας Κύπρου – Αυστρίας δρ Peter Linnert.