14/11/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 14/11/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα, στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Xinsheng.

Ο κ. Υπουργός επισήμανε το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της γεωργίας και του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα δύο Μνημόνια Συναντίληψης που υπογράφηκαν το 2007 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κίνας για συνεργασία στους πιο πάνω τομείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή εσπεριδοειδών, χοιρινού κρέατος και επεξεργασμένων προϊόντων χοιρινού κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και υδρόβιων – αλιευτικών προϊόντων από την Κύπρο στην Κίνα.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας και ο κ. Xinsheng υπογράμμισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.