9/11/12

Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου 09/11/2012


Το Ανώτατο Δικαστήριο διευκρινίζει ότι κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, 8 Νοεμβρίου, μεταξύ του Προέδρου και Μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου και Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Δικαστές δεν ανέφεραν ότι ο νόμος που ψηφίστηκε για την αποκοπή μέρους του μισθού τους είναι αντισυνταγματικός. Εξ αρχής δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο θέμα, για τους λόγους που εξήγησαν, έπρεπε να παραμείνει και όντως παρέμεινε εκτός συζήτησης.

Οι Δικαστές περιορίστηκαν μόνο στην υπόδειξη της δύσκολης θέσης στην οποία θα βρεθούν σε περίπτωση ανάγκης εκδίκασης των προσφυγών Δικαστών που εκκρεμούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθιστάμενοι έτσι κριτές θεμάτων που αφορούν τους ίδιους τους Δικαστές. Προκειμένου να αποφευχθεί η προαναφερόμενη δυσκολία, οι Δικαστές επανέλαβαν την προ καιρού αναληφθείσα πρόθεσή τους για ανάλογη οικειοθελή συνεισφορά.

Αναφορές ή δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς και τα δημοσιεύματα υπό μορφή είδησης που δεν συνάδουν με τα πιο πάνω, συνιστούν ανακρίβειες και παραπληροφόρηση του κοινού.