26/6/12

Η Cyta πλατινένιος χορηγός της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 26/06/2012

Παραχώρησε δωρεάν όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες
και προϊόντα για τους σκοπούς της διοργάνωσης
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta, ανακοινώθηκε και επίσημα η στήριξη του μεγαλύτερου Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού της Κύπρου, Cyta, προς την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ Στέφανος Στεφάνου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τόνισε ότι: «H Cyta βρίσκεται σταθερά δίπλα πάντα στην Κυπριακή Δημοκρατία, στις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας της, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από τη σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Η Cyta ως Πλατινένιος χορηγός, και η θυγατρική της εταιρεία Emporion Plaza ως Μέγας Χορηγός, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία στο κάλεσμα της Πολιτείας να στηρίξουν με τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία που τις χαρακτηρίζει την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι «εμείς νιώθουμε διπλή σιγουριά να ξέρουμε ότι έχουμε δίπλα μας, συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε συνεργάτες Οργανισμούς όπως η Cyta».
Ο Πρόεδρος της Cyta κ Στάθης Κιττής, από την πλευρά του, είπε ότι «η Cyta, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός του τόπου, δηλώνει παρών και στενός συνεργάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή την εθνικά σημαντική προσπάθεια. Με προθυμία, αλλά πάνω απ όλα με ιδιαίτερη περηφάνια, η Cyta ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πολιτείας και δεσμεύτηκε να είναι ο απόλυτος πάροχος όλων των απαραίτητων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και προϊόντων, ενώ η θυγατρική της εταιρεία Emporion Plaza δεσμεύτηκε να καλύψει όλα τα θέματα που αφορούν τη δημιουργία, συντήρηση και προστασία της επίσημης ιστοσελίδας».
Στη συνέχεια ο κ Κιττής αναφέρθηκε στις υπηρεσίες και στα προϊόντα που παραχωρήθηκαν από πλευράς της Cyta στη Γραμματεία της Προεδρίας και στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, που είναι ο επικοινωνιακός φορέας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με στόχο την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η Cyta παραχωρεί το δίκτυο διασύνδεσης υψηλών ταχυτήτων με τον τερματικό εξοπλισμό τύπου telepresence για τηλεδιασκέψεις υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας στις Βρυξέλλες, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην ψυχή της Προεδρίας στο Συνεδριακό Κέντρο και στα Κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, την ανάπτυξη ειδικής υποδομής για τη φιλοξενία, με έμφαση στην ασφάλεια του ιστότοπου της Κυπριακής Προεδρίας. Επίσης, για τη μετάδοση βίντεο μέσω του διαδικτύου όλων των σημαντικών γεγονότων της διοργάνωσης, τον τερματικό εξοπλισμό (υπολογιστές, tablets), κινητά τηλέφωνα και συνδέσεις soeasy. Εξάλλου αναβάθμισε τις υφιστάμενες χωρητικότητες για παροχή υπηρεσιών διαδικτύου και παραχώρησε σύνδεσης υπηρεσίας wi-fi σε επιλεγμένα σημεία για εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων και των τελετών της διοργάνωσης.
Η διάσκεψη έκλεισε με ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.