26/6/12

Αποφάσεις του Συμβουλίου Παραγωγικότητας 26/06/2012

Η προώθηση εισήγησης προς το αρμόδιο Υπουργείο για ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ώστε να είναι δέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες στις συνδιαλλαγές τους με το κράτος κατά τη δραστηριοποίησή τους στην Κύπρο, αποφάσισε το Συμβούλιο Παραγωγικότητας κατά τη χθεσινή του συνεδρία υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους.
Βάσει της απόφασης, τα τυχόν προβλήματα θα κωδικοποιούνται από το Υπουργείο Εμπορίου και γι αυτά θα ενημερώνεται το Κέντρο Παραγωγικότητας, το οποίο θα προβαίνει στη μελέτη τους με στόχο τον εντοπισμό των αιτιών δημιουργίας τους και κατ’ επέκταση, τη διαμόρφωση εισηγήσεων που θα μπορούν να βοηθήσουν στην άρση τυχόν αντιπαραγωγικών πρακτικών που εφαρμόζονται στα Τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας.
Κατά την χθεσινή συνεδρία αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση τεχνικών επιτροπών κατά τομέα οικονομικής δραστηριότητας, με στόχο την ερμηνεία των δεικτών παραγωγικότητας και τη διαμόρφωση εισηγήσεων για βελτίωση της παραγωγικότητας ανά τομέα.
Τέλος, έγινε ανασκόπηση της προόδου σε σχέση με την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Παραγωγικότητας. Κοινή θέση όλων των μελών του Συμβουλίου Παραγωγικότητας ήταν ότι θα πρέπει να ενσωματωθούν στο σχέδιο δράσης του Εθνικού Προγράμματος, δράσεις έρευνας ανά τομέα της παραγωγικότητας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εκπρόσωπος από το Υπουργείο Οικονομικών, και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.