29/6/12

Ανακοίνωση των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών σε σχέση με τα επιδόματα των μονογονεϊκών οικογενειών 29/06/2012

Τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών ανακοινώνουν τα εξής σε ό,τι αφορά στην καταβολή των επιδομάτων σε μονογονεϊκές οικογένειες:
Για όσους μονογονείς πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου περί παροχής επιδόματος τέκνου και έχουν υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τα επιδόματα για τον μήνα Ιούνιο 2012 έχουν καταβληθεί είτε με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων είτε με αποστολή επιταγής. Συγκεκριμένα, έχουν πληρωθεί 2.800 οικογένειες. Καλούνται οι μονογονείς που δεν υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων να το πράξουν άμεσα.
Όσοι μονογονείς λάμβαναν δημόσιο βοήθημα μέχρι την 31η Μαΐου 2012 και εξακολουθούν να είναι και δικαιούχοι δημοσίου βοηθήματος (άνεργοι, ασθενείς ανίκανοι για εργασία, ανάπηροι), σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Δημόσιων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμων του 2006 και 2012 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας χωρίς να χρειάζεται η υποβολή οποιασδήποτε αίτησης.
Επισημαίνεται ότι για τους δικαιούχους που αναφέρονται στην πιο πάνω παράγραφο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων τους με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων και να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές στο ύψος του βοηθήματος όπως προνοεί ο Νόμος, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.