13/6/12

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 13/06/2012

Ενώ ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να κινδυνολογεί και να κενολογεί για την οικονομία, η Κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα να υλοποιεί τα μέτρα που έχει λάβει για εξυγίανση της οικονομίας και αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επισωρεύσει η παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση έστω κι αν ο ΔΗΣΥ και γενικότερα η αντιπολίτευση προσπαθούν να αποκρύψουν.


Είναι μ’ αυτόν τον τρόπο που η Κυβέρνηση έχει πετύχει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Είναι έτσι που η Κυβέρνηση πέτυχε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.
Ο ΔΗΣΥ θυμήθηκε σήμερα τους εργαζόμενους. Ο καθένας, όμως, κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια σχετικά με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Κι αυτό που θυμούνται οι εργαζόμενοι είναι ότι ο ΔΗΣΥ καταψήφισε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα νομοσχέδια που αφορούσαν τον συσσωρευμένο πλούτο και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αυτό που θυμούνται οι εργαζόμενοι είναι ότι ο ΔΗΣΥ θεωρούσε ζημιογόνο τον διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη λήψη μέτρων που αφορούν τους εργαζόμενους και τις λοιδορούσε. Οι εργαζόμενοι θυμούνται τη σκληρή κριτική του ΔΗΣΥ γιατί η Κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και οι οποίες σήμερα είναι αντικείμενο έντονης κριτικής.