30/5/12

 
Συμμετοχή της Βουλευτού κας Αθηνάς Κυριακίδου σε συνεδρίες Επιτροπών της ΚΣΣΕ
 
30/05/2012


Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου αναχωρεί αύριο για το Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων και της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθούν από την 1η μέχρι τις 4 Ιουνίου.
Τη συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων
, το θέμα των ανθρωπιστικών συνεπειών του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, η κατάσταση των Ρομά στην Ευρώπη και η απεικόνιση των μεταναστών και προσφύγων κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ακροάσεις με θέμα τα κέντρα κρατήσεων και την ένταξη των μεταναστών στην Ευρώπη.
Η Επιτροπή Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, το θέμα της πρόσβασης σε ίσες ευκαιρίες των Μουσουλμάνων γυναικών στην Ευρώπη, για το οποίο Εισηγήτρια έχει οριστεί η
Bουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου. Ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην καταπολέμηση φαινομένων εθνικισμού και ξενοφοβίας, καθώς επίσης το θέμα της προγεννητικής επιλογής του φύλου είναι ανάμεσα σε άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρία.