21/5/12

Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου
 
21/05/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Στυλιανού και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση σήμερα με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου και εξετάσαμε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρώτα, εξετάσαμε το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στο Ακρωτήρι, το οποίο έχει υποστεί κάποιες ζημιές και χρήζει επιδιόρθωσης. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα μια συνάντηση μεταξύ του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και του Συμβούλου - Μελετητή για να διαφανεί τι βελτιωτικά έργα πρέπει να γίνουν και πότε θα γίνουν.


Επίσης, είδαμε θέματα που αφορούν δρόμους που έχουν σχέση με τη Μονάδα Αφαλάτωσης η οποία ολοκληρώνεται σύντομα. Έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες που πρέπει να γίνουν. Έχουν γίνει οι περιβαλλοντικές μελέτες από την Επαρχιακή Διοίκηση και έχουν ήδη σταλεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος και θα αρχίσει η εξέτασή τους πολύ σύντομα».

Κληθείς να αναφέρει πώς προκλήθηκαν οι ζημιές, ο κ. Υπουργός είπε ότι ήταν αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων μηνών καθώς και του έντονου κυματισμού και της κακοκαιρίας που υπήρχε μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο. Πρόκειται για ένα μικρό καταφύγιο, ανέφερε, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί περιορισμένο αριθμό σκαφών και σίγουρα δεν μπορεί να αντέξει έντονη κακοκαιρία, όπως αυτή που είχαμε τους τελευταίους μήνες.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπολογίζεται μαζί με τις επιδιορθώσεις να γίνει οποιαδήποτε αναβάθμιση, ο κ. Αλετράρης είπε ότι για την ώρα θα γίνουν επιδιορθώσεις και αναβαθμίσεις προγραμματίζονται μελλοντικά.

Σε ερώτηση εάν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το κόστος των επιδιορθώσεων, ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν το γνωρίζουμε αυτό και θα πρέπει να γίνει πρώτα η εκτίμηση των ζημιών από τον μελετητή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας που άκουσε τις ανησυχίες των μελών του Συμβουλίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν.