21/5/12

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη στη Βιέννη
21/05/2012


Την Εθνική Βιβλιοθήκη στη Βιέννη όπου εκτίθενται έργα από το 15ο αιώνα μ.Χ. που έχουν ως θέμα τους την Κύπρο επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η σύζυγός του κα Έλση Χριστόφια και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας μετέβησαν το απόγευμα στην Εθνική Βιβλιοθήκη όπου τους υποδέχθηκε η επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Βιβλιοθήκης κα Elisabeth Edhofer.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξεναγήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης όπου εκτίθενται επιλεγμένα έγγραφα σχετικά με την Κύπρο. Συγκεκριμένα, στο χώρο υπάρχουν εκθέματα που αφορούν το χειρόγραφο του Diego Homem σχετικά με χάρτη που περιλαμβάνει την Κύπρο και δημιουργήθηκε το 1561, το βιβλίο που αφορά στην Ιστορία του Βασιλείου της Κύπρου από τον Johannes Paulus Reinhard του 1768, το χειρόγραφο του Mathusalas Macheir για την Κύπρο του 1549, που περιλαμβάνει σχόλια για το έργο του Αριστοτέλη και άλλα κείμενα για αρχαίους φιλόσοφους, και το Χάρτη για τις Μεσογειακές ακτές, του 1472 που περιλαμβάνει τις ακτές της Κύπρου, του Gregorio Dati.