11/5/12

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας στην Παλαιστίνη
 
11/05/2012


Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη επέστρεψε χθες από την Παλαιστίνη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας του Υπουργείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση της υλοποίησης δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στον τομέα της γεωργίας, που υπογράφηκε στη Ραμάλα στις 15 Μαρτίου 2011.
Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Αν. Υπουργό Γεωργίας της Παλαιστίνης δρα. Ahmad Majdalani. Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, στις οποίες συζητήθηκαν εκτενώς πρακτικοί τρόποι για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατάρτιση Προγράμματος Δράσης για τα έτη 2013-2014 με σκοπό την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων (σε καθορισμένους τομείς), όπως η ανταλλαγή επισκέψεων Λειτουργών των δύο Υπουργείων, η ετοιμασία και υποβολή ερευνητικών προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος, η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα φυτοπροστασίας και φυτοϋγείας, καθώς και η αλληλοενημέρωση σε θέματα ζωικών ασθενειών (προγράμματα ελέγχου, επιτήρησης και καταπολέμησης) και δημόσιας υγείας (υγιεινή παραγωγή τροφίμων ζωικής προέλευσης).

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, επίσης, το Γεωργικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Παλαιστίνης, Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας και διάφορες επιχειρησιακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.