7/5/12

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Εργοδοτών στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
 
07/05/2012


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Εργοδοτών στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) κ. Henri Malosse, είχε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Κατά τη συνάντηση, η Υπουργός ενημέρωσε τον κ.
Malosse για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εν όψει ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτές είναι, η ενδυνάμωση της κοινωνικής Ευρώπης, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, με έμφαση τους νέους εργαζόμενους, και η ενδυνάμωση της συμμετοχικής διαδικασίας των κοινωνικών εταίρων, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη διαδικασία εφαρμογής των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερη καινοτομία, περισσότερη απασχόληση.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή της στις Βρυξέλλες με τον
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Staffan Nilsson. «Είχα ήδη την ευκαιρία, βρισκόμενη στις Βρυξέλλες πριν από λίγες μέρες, να δω τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και θα αναζητήσουμε τη συνεργασία τους για την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας. Η σημερινή συνάντηση επιβεβαίωσε ότι μαζί με την ΕΟΚΕ έχουμε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προσβλέπω σε αυτή τη συνεργασία με όλες τις ομάδες που συναποτελούν την ΕΟΚΕ, με στόχο μια πετυχημένη Κυπριακή Προεδρία, μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τη δική μας συμβολή στην προσπάθεια για ανάπτυξη και για καταπολέμηση των μεγάλων προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζει στο σύνολό της η ΕΕ, αλλά και η κάθε χώρα μέλος της».

Από πλευράς του, ο κ.
Malosse δήλωσε ότι η συνάντησή του με την κα Υπουργό σκοπό είχε τη συζήτηση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας σε σχέση με την κοινωνία των πολιτών και δήλωσε ευχαριστημένος από την ενημέρωση που έτυχε από την κα Χαραλάμπους. Οι προτεραιότητες αυτές, είπε, «συνάδουν άμεσα με το τι η Ομάδα των Εργοδοτών αναμένει κατά τους επόμενο διάστημα, ώστε να δοθεί πρωτίστως περισσότερη δυναμική στην ΕΕ σε σχέση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που αποτελεί απαραίτητο συστατικό για ενδυνάμωση της Ευρώπης».

Ο κ. Henri Malosse επισκέπτεται την Κύπρο ως επίσημος προσκεκλημένος της ΟΕΒ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βοηθός γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.