7/5/12

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος επισκέπτεται την Παλαιστίνη
 
07/05/2012


Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη αναχώρησε χθες για την Παλαιστίνη, επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας του Υπουργείου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με σκοπό την προώθηση της υλοποίησης δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στον τομέα της γεωργίας, που υπογράφηκε στη Ραμάλα στις 15 Μαρτίου 2011 και αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνεδρίας της Ομάδας Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2011. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία Κύπρου και Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στους τομείς της γεωργίας και των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Επίσης, η αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην Παλαιστίνη, θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας της Παλαιστίνης, να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις σε θέματα της αρμοδιότητάς της.